aprótalpak bölcsőde

Aprótalpak Bölcsőde

 

A Móka-kacagás Bölcsőde, és a Mókavár Óvoda épületének teljes korszerűsítése valósulhatott meg 2012-ben a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. intézményfejlesztési projektjén belül. A munkák során az 1972-es épület teljes felújításon esett át, kiemelt szempontként kezelve az energetikai megfeleltetést. Új 12 cm vastag homlokzati hőszigetelést kapott az épület, a hozzá kapcsolódó korszerű műanyag homlokzati nyílászárókkal. A korábban hőszigeteletlen tetőt 20 cm vastagon leszigetelték, illetve, új belső ajtókat építettek be, felújították a belső burkolatokat, kicserélték a már elavult beépített bútorokat, továbbá új festést kaptak a belső helyiségek.

Felújították továbbá az alapvezetékeket is érintő gépészeti rendszert, amely magában foglalta a belső vezeték hálózatot, szanitereket, csaptelepeket és fűtőtesteket.

Az elektromos rendszert is korszerűsítették, a lámpatestekkel és az összes szerelvénnyel együtt, így most már a hálózatbővítés lehetővé teszi a mai igényeknek jobban megfelelő új elektromos sütő használatát. A felújítás során egy, a korszerű igényeknek is megfelelő, sokkal jobb energiahatékonyságú épület jött létre, amely éves szinten a korábbihoz képest mintegy 30-35% energia-megtakarítást eredményez, esztétikus belső kialakításával pedig magasabb színvonalon képes biztosítani a gyermekek nevelését. A teljes beruházás összesen 288 millió forintba került.

móka kacagás bölcsi

Móka-kacagás Bölcsőde

 

A 70-as években épült Aprótalpak Bölcsőde épületének korszerűsítése során szintén kiemelt szempont volt az energetikai megfeleltetés. Ezt szem előtt tartva új hőszigetelést kapott a homlokzat és a tető, emellett sor került a homlokzati nyílászárók cseréjére is. Szükséges volt továbbá új belső ajtók beépítése, a belső burkolatok felújítása és új beépített bútorok biztosítása, gépészeti és elektromos rendszerek cseréje, és egy modern kazánház kialakítása is. A teljes korszerűsítés összesen 273 millió forintba került. A tervezést a Zuglói Zrt. Üzemeltetési karbantartási és felújítási divíziója koordinálta.

mókavár ovi

Mókavár Óvoda