BZugló vezetése a tér jelleget kívánja erősíteni úgy, hogy a változtatások közmegelégedésre történjenek.

2012. decemberében elkészült a Bosnyák tér felújításának első üteme. Az ígéreteknek megfelelően Zugló új főterének Páduai Szent Antal Plébánia mellé eső részét még karácsony előtt, 2012. december 20-án átadták. Már a járókelők is birtokba vehették a díszkövekkel kirakott, növényekkel beültetett, szépen megvilágított új közterületet.
Minden térkő a helyére került, a hézagokat kitöltötték, a növényeket elültették, elkészült a közvilágítás, a díszvilágítás és a templom megvilágítása is. Az új zuglói főtér kialakításának első üteme tehát a végéhez ért.

A szökőkút beüzemelését télen nem lehetett megtenni, ezért az tavaszra tolódott, csakúgy, mint a füvesítés és még néhány kertészeti munka.

A Bosnyák tér felújításának második üteme tavasszal kezdődött, amelyek a Geodéziai és Térképészti Zrt, valamint a tér piac felőli részét érintették. Októberben is folytatódott a Bosnyák tér felújítása, a munkaterületet október elsején adták át. Az 1941-es tervek átdolgozásával, a hívek, a főegyházmegye és az önkormányzat hozzájárulásával végre torony kerülhet a Bosnyák téri templomra, amellyel lényegében befejeződik a templom 1941-ben megkezdett építése.

Papcsák Ferenc polgármester a helyszínen tartott tájékoztatón elmondta, a most átadott területen új díszburkolatot kap a Geodéziai Intézet székházának környéke, továbbá a Nagy Lajos király útja – Csömöri út sarka, ezen kívül utcabútorokat, növénykazettákat helyeznek el, kiépítik az öntözőhálózatot, megújulnak a parkolók és a közvilágítás, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, sőt köztéri illemhelyet is létesítenek a piacnál. A beruházás nettó 135 millió forintba kerül. A polgármester előrevetítette, a harmadik ütemben a Bosnyák teret övező házak homlokzatait szeretnék majd pályázati forrásból felújítani, a következő ciklusban pedig a fővárosi önkormányzat hozzájárulásával a vásárcsarnok is megújulna.

Bosnyák tér „jövőképének” kulcskérdése az egyházi épületek környezetének megújítása, a járófelületek díszburkolattal való ellátása, a zöld területek ligetesítése, szükség szerint a kerítések elmozdítása, illetve a parkolási lehetőség fenntartása volt.

Az önkormányzat jelenlegi vezetése sokak álmát váltotta valóra, hiszen sikerült elérni, hogy Zuglónak igazi főtere legyen. A frekventált közlekedési csomóponton található, egykor elhanyagolt, lepusztult Bosnyák teret újították fel a kerület lakóinak adóforintjaiból. A teljes befejezésre jövő tavasszal lehet számítani.