1_w20140514 035Sziget, hajó, sárkány és vízszínű aljzat. Ilyen hangulat fogadta azokat a családokat és ovisokat, akik az Adria lakótelepen május 27-én átadott új sárkányos játszótérre elsőként kilátogattak.A tengeri hangulat természetesen nem ok nélküli, a tervezőket ugyanis a lakótelep elnevezése ihlette.

A sárkányos játszótér az egyediségével is kitűnik a kerület hasonló létesítményei közül. A tengeri dizájn, a speciális öntött gumialjzat, a murvát helyettesítő ragasztott, zúzott kő, az egyedi játszóeszközök (főleg a nagy zöld sárkány) és a szögletesség hiánya mind azt támasztja alá, hogy az Adrián kialakított játszótér az önkormányzat és a kivitelező Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. számára is presztízsberuházás volt.

A játszótér felújítása 2014. március 10-én megkezdődött, valamint a műszaki átadás-átvétele 2014. május 8-ai kezdéssel lezajlott.

A régi elavult játszóeszközök lecserélésre kerültek, a játszótér területe 245 m2 ütéscsillapító, 300 m2 stabilizált zúzottkő burkolatot, valamint balesetveszélyt megelőző és vagyonvédelmet biztosító, éjszakára zárható kerítést kapott. A kapuját sötétedés után a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. munkatársai kulcsra zárják, és a tér illegális használatát a rendőrök, illetve a polgárőrök is ellenőrizni fogják.

8_Y20140513 005Telepített játszóeszközök: 3 éves kortól használható faállványú kétszemélyes hinta, 5-12 évesek részére fészekhinta, 2-12 éves évesek részére mini körforgó, 4 éves kortól használható lépegetősor, 2-5 évesek részére sárkányt formázó, megmászható, műanyag játékszobor, valamint egy 13 m2-es homokozó virág alakú homokozó asztallal. A játszótér leglátványosabb és legtöbb játékelemet tartalmazó játszóeszköze a játszóhajó mely 5-12 éves gyerek örömére szolgál. A hajó több elemes kilátóval, két csúszdával, üzleti pulttal, halászhálóval, gömbös mászórúddal, távcsővel, beszélőcsővel, függőhíddal, két hajókormánnyal és egy algebra játékkal várja a gyerekeket. A játszótéren továbbá kialakításra került egy szigetet szimbolizáló domb zászlóval, valamint elhelyezésre került 13 db ülőszék, 2 db egyedi íves ülőpad, 2 db hulladékgyűjtő, egy 5 állásos kerékpártároló, egy ivókút, valamint növénytelepítés keretében 3 db fa, 288 db cserje, 640 db évelő ültetése és 145 m2 terület füvesítése valósult meg.

2_WP2m