parkolók2012. június elején átadták a Kerepesi út 78/a–h. előtti új, 1480 négyzetméter területű parkolót, jelentősen enyhítve az ott tapasztalható parkolási problémákat. A Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. azonban máshol is épít parkolókat a kerületben, ahogy utakat és járdákat is.

Több éves parkolási problémát oldott meg a társaságunk miután június elején átadták az autósoknak a Kerepesi út 78/a–h. szám előtti parkolót. A Kerepesi út szervizútján a metró és az üzletközpont közelsége miatt egyre nagyobb parkolási igény jelentkezett, és sokszor még az ott lakóknak sem sikerült házuk közelében helyet találniuk járműveiknek. A korábban megépült 45 fokos parkoló sor a Kerepesi út 80/a–d. szám előtt sem bizonyult elegendőnek az igények kielégítésére. A Kerepesi út 78/a–h. szám előtti új parkoló zóna építési munkáit április 17-én kezdte meg. A műszaki átadást a teljes munka befejezésével 2013. június 4-én tartották meg. A beruházás keretén belül elkészült beton gyeprács kőből álló, finom mészkőzúzalékkal feltöltött, mintegy 1480 négyzetméter alapterületű parkoló körülbelül száz autónak biztosít helyet. Cégünk 28 millió forintból valósította meg a terveket.

A munka kivitelezése szervezetten, akadálytalanul zajlott, a lakosság igényeit a lehetőségekhez képest figyelembe vették, a kivitelezés alatt a helyi lakosság közlekedését a kivitelező igyekezett zavartalanul biztosítani. Ennek köszönhetően elmondható, hogy a munkafolyamatok időszakában nem érkezett lakossági panasz.

Az önkormányzat fejlesztési tervei azonban itt nem állnak meg, a Kerepesi út más szakaszain is hasonló beruházások kezdődnek a közeljövőben. Az elképzelések szerint novemberben adhatják át a lakosságnak a Kerepesi 132–134. és 136–138. számnál az összesen 470 négyzetméteres parkolót, de az Ond vezér útja 37. szám előtt is kialakítanak egy ilyen zónát 227 négyzetméteren, amelyet az elképzelések szerint ugyancsak novemberben adnak majd át. Mindkét beruházásra hétmillió forintot különítettek el.
Ennél számarányában is nagyobb fejlesztés lesz a Nagy Lajos király útján, ahol a Kerékgyártó és az Ilosvai Selymes utca között, a kerületi központi Posta előtt is megoldják végre az áldatlan parkolási helyzetet. Ez a beruházás 44,4 millió forintból valósul meg az elképzelések szerint, a parkolót jövő áprilisban adhatják át.
A fejlesztési tervből kiderül, hogy út és járdaépítésre is jelentős összegeket különített el a zuglói képviselőtestület. Előzőeket említve a Bazsarózsa utca Vezér utca–Fischer utca közötti szakasza 29,3 millió forintból újulhat meg október közepére, míg a Vezér utca Tihamér u. és Tihany tér közötti része 7,3 millióból novemberre.
A tervben nyolc olyan járdaépítési beruházás is szerepelt, amely szeptemberre valósulhat meg. A Pillangó utca 25–29. 2,4 millió forintból, a Kántorné sétány 9. – Ond vezér útja 13–15. között i rész 330 ezerből, a Tengerszem utca 108–110. 800 ezerből, a Szervián utca 12– Padlizsán 23. közötti szakasz 3,5 millióból, az Ungvár utca 24/b 1,1 millióból, a Kacsóh Pongrác út 121–123. 3,3 millióból, a Kerepesi út 136–138. és 140–142. közötti terület, 1,1 millióból, a Bagolyvár u. 3/b. 500 ezerből épül majd meg. A novemberre elkészülő Egressy út 48–58. és Handzsár u. közötti részre 3,5 millió forintot költenek majd, míg a jövő áprilisra megépülő Pillangó parkra 18,4 milliót. Az Emília utcában a Törökőr utca–Újvidék utca között a járdaépítés mellett a közvilágítást is felújítják novemberre 11, 5 millió forintból.

Papcsák Ferenc polgármester korábban jelezte, hogy folytatva az előző évek munkáját idén is több olyan projektet indítanak útjára, amely a kerületben élők komfortérzetét hivatott javítani, hogy az itt lakók még élhetőbb Zuglót kapjanak.