Rákospatak_új_híd (2)A Bartl János utcai kompozit szerkezetű (acél tartószerkezet és fa felépítmény) híd a zuglói észak – déli kerékpárút Egressy út – Csömöri út közötti önkormányzati beruházásban épült szakaszának műtárgyaként valósult meg 2005 – ben.

 Az építés óta eltelt  években a híd  faszerkezetét kikezdte a téli sózás és az intenzív használat. A problémák a teljes megbontás után kerültek napvilágra, ezért a munkákat kiterjesztettük az acélszerkezetre és a betonpillérekre is. Elvégeztettük az  acéltartók korrózió gátlását  és újrafestését, a pillérek műgyantás só – és vegyszerálló bevonását, és az új –  szintén védelemmel ellátott – faszerkezet felépítését.

Rákospatak_új_híd (3)Változtattunk a teherhordó és a közlekedő felület kialakításán is. Az áttervezett tartószerkezet és a közlekedőfelület burkolatának új kialakítása a kerékpárok áthaladási zaját jelentősen csökkenti, és a csapadékvíz levezetése is hatékonyabb lett.

Ezúton köszönjük a kerület érintett lakosainak, a kerékpárosoknak, futóknak, kocogóknak a felújítási időszak alatti türelmét és megértését.