A Stefánia úti fasor közel 370 db faegyedből áll, melyből kb. 300 db az ostorfák és 70 db a platánfák száma. A Stefánia úton 2007-ben végeztettünk teljes fasorra kiterjedő fasor-rekonstrukciót.

A Stefánia úti fasorról 2007. évben készült szakértői felmérés felhívta a figyelmet arra,  hogy a jellemzően 60-70 éves fákból álló fasor egészségi állapotát  rendszeres időközönként  felül kell vizsgálni, s a szükséges teendőket el kell végezni.

A fasorfelújítás óta közel tíz év tel el, így a fák által okozott balesetveszély csökkentése, valamint az előírt közlekedési űrszelvény biztosítása érdekében indokoltnak tartottuk a faápolási munkák egységes elvégzését.

A munkából már csak az odúkból kitüremkedő, megszáradt purhab eltávolítása, s a fatörzs színéhez igazodó festékkel történő lekenése van hátra, amire  – az időjárás alakulásától függően –  várhatóan  ezen a héten kerül  sor.

A Városüzemeltetési Osztály fasorfenntartással foglalkozó szakembere, valamint a kivitelező képviselője hetente több alkalommal a helyszínen ellenőrizte a folyamatban lévő munkákat.  A gallyazási, visszavágási, odúkezelési munkákat minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt ellenőriztük.