image_galleryFásítási és faápolási munkálatok folynak Zuglóban. Az elkövetkező néhány hétben összesen 345 facsemetét ültetnek ki a Mogyoródi út, Mexikói út és Szuglói körvasút sor közötti szakaszon. Március 27-én, a Róna utca és a Nagy Lajos útja között 70 díszkörtefát ültettek. A facsemeték beásásában és metszésében Papcsák Ferenc polgármester is részt vett.

A zuglói önkormányzat és a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. 2009 óta tervezi a Mogyoródi út, Mexikói út és Szuglói körvasút sor közötti szakaszán lévő elöregedett, hiányos fasor megújítását. Idén tavasszal – a költségvetés elfogadásával – lehetőség nyílt a fásítási és faápolási teendők végrehajtására.
Egy független szakértővel megvizsgálta a teljes szakaszt, majdnem 800 fa lett végig nézve. Nagyon rossz állapotban voltak a növények, 130 fát ki kellett vágni, a többit ifjítani, gallyazni.
A faápolási és fakivágási munkák költsége 12 millió forint, míg a fapótlási munkálatokra 20 és fél millió forintot különített el az önkormányzat. Az elkövetkező néhány hétben összesen 345 facsemetét ültetnek ki a Mogyoródi út, Mexikói út és Szuglói körvasút sor közötti szakaszára.
A kivágott fákat többnyire a zuglói Családsegítő Központnak lesz felajánlják, onnan pedig hátrányos helyzetű családokhoz kerül, akiknek nem telik téli tüzelőre.

Március 27-én, a Róna utca és a Nagy Lajos útja közötti szakaszon 70 díszkörte facsemetét ültettek ki, de a következő néhány hétben a Nagy Lajos király útja és a Vezér utca közötti szakaszon 43 mezei juhar és 37 zselnicemegyfa, a Vezér utca és Miskolci útnál 24 mezei juhar, és 9 piros virágú vadgesztenye facsemete, a Mexikói út és Róna utca közötti szakaszon 22 csörgőfa és 86 oszlopos szil, a Miskolci út,Gvadányi utca – Szuglói körvasút sor közötti szakaszon 42 díszkörte és 12 zselnicemeggyfa kerül végleges helyére. A fafajták kiválasztásánál – a jó várostűrés mellett – figyelembe vették a rendelkezésre álló teret, a közművezetékeket és az előírt védőtávolságokat is.