A közterület fejlesztési terv keretében átadták az Ond vezér útja 29-31. és 37-39. szám alatti, valamint Kerepesi út 132-142. előtt felújított járdát és parkolót. A csaknem tizennégy millió forintos beruházás révén összesen 39 parkolóhelyet és 244 négyzetméter járdát alakítottak ki.

Tovább folytatta a Kerepesi úti parkolók létesítését a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt., amely nemrég átadta az Ond vezér útja 29-31. és 37-39. szám, valamint Kerepesi út 132-134., 136-138., 140-142. szám előtti járda és parkolót. A lakossági igényeket felkaroló képviselői kezdeményezések nyomán 2012. szeptemberében készültek el az egyesített engedélyezési és kiviteli tervek, amelyek alapján 16 új parkolóhelyet, valamint 237 négyzetméter járdát alakítottak ki. A kivitelezési munkák 2013. augusztusában kezdődtek, és szeptember közepére be is fejeződtek. A parkolók hengerelt aszfalt burkolattal, a járdák öntött aszfalt burkolattal készültek, bruttó 6.967.707. forint értékben.

Hasonlóan alakult az Ond vezér útja 29-31., valamint a 37-39. szám előtti járda és parkoló építési munkálata is. Az egyesített engedélyezési és kiviteli tervek ugyancsak tavaly szeptemberben készültek el, amelyek 23 parkolóhely és 21 négyzetméter járda kialakítását tartalmazták. A kivitelezési munkák 2013. augusztus 6-án megkezdődtek, és szeptember közepére befejeződtek. Ez a parkoló is öntött aszfalt burkolattal készült, míg a járda öntött aszfalt felhasználásával. Ez a rész szinte ugyanannyiba, 6.942.419. forintba került.
A Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. július elején adta át a Kerepesi út 78. szám előtti, 148 négyzetméter területű parkolót, jelentősen enyhítve az ott tapasztalható parkolási problémákat. A parkolók és járdafelületek elkészültével együtt a Virágzó Zugló program keretében a virágültetés is megkezdődött a helyszínen. Papcsák Ferenc polgármester ennek kapcsán a terület bejárásán megnyugtatónak nevezte az ott lakók lelkesedését, amely azt jelzi, hogy fontos számukra a környezet és tesznek is érte. Ha ma egyszerre kellene elindítani Zugló valamennyi közterületi fejlesztését, az négymilliárd forintba kerülne.
Szili Adrián, a Zuglói Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy a gyalogos átkelőhely bővítésének, az Ond vezér sétány teljes kiépítésének a tervei már elkészültek, a szerződéskötés idén megtörténik, a kivitelezés az időjárás függvényében szintén még idén elkezdődhet, és tavasszal fejeződhet be.