Közel kétszáz millió forint támogatást nyert Zugló Önkormányzata a Zöld Lurkók Óvoda fejlesztésére, amelyből többek között három új csoportszobával, egy sószobával, tornateremmel és tálalókonyhával bővítik az intézményt. Ez lesz a harmadik beruházás a közeljövőben, amellyel a kerületi óvodai, illetve bölcsődei férőhelyeket növeli az önkormányzat.

image_gallery

Zugló Önkormányzata még tavaly áprilisban adott be pályázatot két óvodafejlesztésre. Szeptemberben kapták meg az értesítést, hogy az egyik projekt – a Csicsergő Óvoda három új csoportszobával való bővítése – elnyerte a támogatást, ám a másik, a Zöld Lurkók Óvoda fejlesztésére beküldött pályázat – forráshiány miatt – tartaléklistára került.
2012 őszén aztán megjelent a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján egy közlemény, miszerint maradt még támogatási keret az ilyen jellegű beruházásokra, ezért újrabírálják a tartaléklistás pályázatokat. 2012. december 21-én értesítették Zugló Önkormányzatát, hogy a Zöld Lurkók Óvoda is nyert a KMOP-4.6.1.-11-2012-0027 kódszámú pályázatával, pontosan 199.754.477 forintot. Ehhez az összeghez biztosít még az önkormányzat közel 153 milliót, amelyből idén májusban megkezdődik az intézmény bővítése.
A Füredi parki óvodában három új csoportszobát építenek, kialakítanak többek között egy szülők fogadására alkalmas közösségi termet, egy kétszáz fős tálalókonyhát és egy új sószobát is.
Felújítás előtt 146 gyermeknyi férőhely volt, a bővítés után azonban plusz hatvan kicsit tudnak majd fogadni. Emellett megújul az épület elektromos hálózata, fűtésrendszere és homlokzata, valamint korszerű nyílászárókat is kapnak. A játszóudvar is felújításra kerül, új játszóeszközöket is beszerezhetnek.
A Polgármesteri Hivatalban 2011-ben újonnan létrehozott Pályázati Csoport munkájának eredményeképpen ez a harmadik olyan európai uniós pályázati támogatásból megvalósuló beruházás, amellyel Zugló Önkormányzata a kerületi óvodai férőhelyeket növeli. A Csicsergő Óvoda új tagintézménye szintén plusz hatvan óvodáskorú gyermeknek tud majd helyet biztosítani.